Twitter е разследван от градските власти в Сан Франциско след жалба, че компанията уж е превърнала стаите в централата си в спални, предаде "The Guardian".

От понеделник офисът разполага със „скромни спални с неоправени матраци, мрачни завеси и гигантски монитори за телеприсъствие в конферентната зала“ с четири до осем легла на етаж, казаха служители на Forbes. Промените изглежда са част от плана на Мъск за „хардкор Twitter“, в който той изисква работниците да посвещават „дълги часове с висока интензивност“ на работата си, след като той уволни почти половината от работната сила на компанията.

Мъск сподели публикация как Туитър е укрил скандал с президентския син

San Francisco Chronicle съобщи обаче, че компанията не е кандидатствала за никакви разрешителни за използване на части от сградата за жилищни цели.

Отделът за строителна инспекция в Сан Франциско потвърди пред няколко медии, че разследва въпроса след получаване на жалба, и че планира да инспектира централата на компанията.

„Трябва да сме сигурни, че сградата се използва по предназначение. Има различни изисквания на строителния кодекс за жилищни сгради, включително тези, които се използват за краткосрочен престой. Тези кодове гарантират, че хората използват безопасно пространствата“, каза говорителят на отдела, Патрик Ханан, пред Washington Post. 

Мъск съобщи за пожар в централата на Туитър

Отделът се е свързал с представителите на сградата за извършване на проверка, и ако централата вече не отговаря на строителния кодекс, ще издаде уведомление за нарушение. 

Третираме всички жалби за имоти и собственици еднакво. Никой не е над закона“, каза Ханан.

Мъск блокира акаунта на Кание Уест в Twitter

Мъск беше критичен към разследването. 

„Сан Франциско атакува компании, които предоставят легла за уморени служители, вместо да се уверят, че децата в града са в безопасност от фентанил. Къде са вашите приоритети @LondonBreed!?" каза той в Twitter с връзка към статия, описваща разказ на баща, който казва, че бебето му е предозирано с фентанил, след като е било изложено на лекарството на градска детска площадка.

Градски или полицейски служители не са потвърдили дали спешното състояние на детето е резултат от излагане на фентанил.

Идва ли бъдещето? Мъск тества чипиране на хора до шест месеца

Някои работници вече съобщиха, че спят в централата на компанията. Директорът на продуктовия мениджмънт на Twitter, Естер Крауфорд, сподели снимка миналия месец, на която спи в офиса с маска за очи и спален чувал. 

Когато вашият екип работи денонощно, за да спазва крайни срокове, понякога ние #СпимКъдетоРаботим“, написа Крофорд в Twitter.

Служителите казаха пред Forbes, че не е съобщено за нови легла, но че вярват, че те са там, за да могат работниците да останат в офиса през нощта.

Какво държи на нощното си шкафче Илон Мъск?

Това не изглежда добре. Това е още един неизречен знак на неуважение. Няма дискусия“, казаха те.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм