Собственикът на Twitter Илон Мъск обяви, че акаунтът на рапъра Кание Уест в социалната мрежа ще бъде блокиран заради нарушаване на политиката за реч на омраза.

"Направих всичко, което можах. Въпреки това той (Уест) отново наруши нашите правила срещу подстрекаването към насилие. Акаунтът ще бъде блокиран", заяви бизнесменът на страницата си в Twitter.

Идва ли бъдещето? Мъск тества чипиране на хора до шест месеца

Към момента акаунтът на певеца вече е спрян.

На 9 октомври страницата на Уест беше блокирана по същата причина, като тогава причината за мерките бяха антисемитски изявления на музиканта. Блокирането беше отменено на 28 октомври.

Какво държи на нощното си шкафче Илон Мъск?

Припомняме, че по-рано американският рапър Кание Уест, който официално смени името си на Ye, открито заяви симпатиите си към нацисткия диктатор Адолф Хитлер на фона на обвиненията в антисемитизъм.

"Виждам доброто и в Хитлер. Обичам всички и евреите не могат да ми кажат: "Можеш да ни обичаш, можеш да обичаш това, което правим с договорите, можеш да обичаш това, което популяризираме с порнографията". ...Не е позволено да кажа открито, че този човек е направил нещо добро и ми писна от това. У всяко човешко същество има нещо ценно, с което допринася за света. Особено Хитлер", заяви Уест в предаването InfoWars с конспиративния теоретик Алекс Джоунс.

„Отвратителна нацистка мания“. Кание Уест искал да е като Хитлер

Рапърът нарече Хитлер "човекът, който е изобретил магистралата и микрофона, който използвам като музикант".

През последните месеци рапърът привлече вниманието на медиите заради антисемитските си изказвания, след което редица големи марки обявиха, че ще спрат да си сътрудничат с него. В края на октомври Си Ен Ен съобщи, че Уест се възхищава на Хитлер и дори искал да нарече албума си на името на водача на нацистка Германия. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм