Нов доклад твърди, че Кание Уест е използвал антисемитска реторика на работното място от години и е платил на работник, за да накара колегите си да млъкнат относно предполагаемото му расистко поведение.

Главният изпълнителен директор на Yeezy е сключил споразумение с бивш служител, за който се твърди, че е бил свидетел на множество случаи, в които бившият милиардер е възхвалявал Адолф Хитлер или нацистите на бизнес срещи, според NBC News.

Twitter отмени блокирането на Кание Уест

Уест отрече твърденията, направени в споразумението, според новинарското издание.

Въпреки това, NBC News разговаря анонимно с шестима допълнителни души, които твърдят, че са чували Уест или да „споменава конспиративни теории за евреите, или да хвали Хитлер“ в професионална среда през последните пет години.

Райдър Рипс, концептуален художник, който е работил с противоречивия дизайнер от 2014 г. до 2018 г., беше единственият, който говори в записа и заяви, че преди това е отхвърлил забележките на Уест, защото самият той е евреин.

Адидас ще прекъсне връзките си с Кание Уест заради изказванията му

„Той ми говори куп глупости от рода на „Нацистите са добри в пропагандата“, твърди Рипс.

Въпреки че изглежда, че Рипс не е приемал Уест сериозно преди, изглежда, че сега това се е променило, след като антисемитските коментари на рапъра се увеличиха в социалните медии и в интервюта през последните няколко седмици.

Ограничиха акаунтите на Кание Уест в Twitter и Instagram за антисемитисъм

„Това е опасно, отвратително и всъщност е насилие. Това е някаква отвратителна, изпълнена с омраза, странна нацистка мания“, каза художникът пред NBC News. 

Рипс каза, че Уест е прескочил границата, когато е започнал да повишава хора, които са се отнасяли зле с Рипс заради вярата му.

Рипс и другите източници не са първите, които излизат с твърдения, че Уест има мания по Хитлер и нацистите.

Кание Уест купува Parler, след като спряха акаунтите му в Туитър и Инстаграм

Миналата седмица CNN публикува доклад , в който се твърди, че няколко души твърдят, че Уест е искал да кръсти албума си от 2018 г. „Хитлер“, но е променил решението си по неизвестна причина.

Бизнес ръководител също твърди пред новинарската организация, че бащата на четири деца е говорил открито за четенето на „Mein Kampf“, автобиографичния манифест от 1925 г., написан от лидера на нацистката партия.

Кание Уест с усмивка на лице: Не съм прочел нито една книга в живота си

„Той възхваляваше Хитлер, като казваше колко е невероятно, че е успял да натрупа толкова много власт и говореше за всички велики неща, които той и нацистката партия са постигнали за германския народ“, твърди бившият колега.

В началото на октомври бившият репортер на TMZ Ван Латан заяви, че Уест е казал, че „обича Хитлер и нацистите“  по време на изказване в офисите на новинарската организация.

Отстраниха Кание Уест от „Грами” заради поведението му

Журналистът твърди в своя подкаст „Висше обучение“: „Знаех, че това е в него, защото когато дойде в TMZ, той каза тези неща и те ги извадиха от интервюто.“

Три източника, които говориха с NBC News, повториха твърденията на Латан за Уест, използващ антисемитски език, докато беше в TMZ.

Полицията в Лос Анджелис разследва Кание Уест за нанасяне на телесна повреда

Знаменитости, включително Джон Леджънд, Джейми Лий Къртис и Хауърд Стърн, публично критикуваха омразната реторика на рапъра, като някои от тях дори сравниха Уест с Хитлер.

Междувременно Уест наскоро загуби статута си на милиардер, след като компании като Adidas, Gap, Balenciaga и Vogue прекъснаха връзките си с него след изказванията му, което го накара временно да бъде блокиран както в Instagram, така и в Twitter.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм