Twitter отмени блокирането на страницата на рапъра Кание Уест в едноименната си социална мрежа, съобщи Блумбърг.

Както отбелязва агенцията, нотификацията за блокиране е изчезнала от акаунта на Уест. Досега на страницата на рапъра не са се появили нови туитове, а последният е от 9 октомври.

Тръмп: Twitter вече е в разумни ръце

Акаунтът на Уест беше блокиран от Twitter за нарушаване на политиката на социалната медия за реч на омразата във връзка с редица антисемитски коментари.

В четвъртък, 27 октомври, Илон Мъск сключи сделката за закупуване на Twitter и я коментира с фразата "птицата е вече свободна". Според агенцията едно от нововъведенията в Twitter при Мъск може да бъде премахването на практиката за постоянно блокиране на потребители. 

“Всезнайко” с “изобилно его”, продавал шоколадови яйца: Кой е Илон Мъск

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп пък приветства продажбата на Twitter на технологичния милиардер Елон Мъск, като заяви, че е доволен, че "сега е в разумни ръце".

"Много съм щастлив, че Twitter вече е в разумни ръце и няма да бъде управляван от радикални леви лунатици и маниаци, които истински мразят нашата страна", заяви Тръмп в своята социална платформа Truth.

Мъск уволни висшите ръководители на Туитър

Мъск уволни главния изпълнителен директор Параг Агравал, както и главния финансов директор на компанията и ръководителя на правната политика, доверието и безопасността Нед Сигал. Именно под управлението на Агравал беше забранен достъпа до платформата на бившия президент заради обвинения в подклаждане към реч на омраза и неуместни коментари. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм