Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп приветства продажбата на Twitter на технологичния милиардер Елон Мъск, като заяви, че е доволен, че "сега е в разумни ръце".

"Много съм щастлив, че Twitter вече е в разумни ръце и няма да бъде управляван от радикални леви лунатици и маниаци, които истински мразят нашата страна", заяви Тръмп в своята социална платформа Truth.

“Всезнайко” с “изобилно его”, продавал шоколадови яйца: Кой е Илон Мъск

БГНЕС припомня, че по-рано днес Мъск обеща да сведе модерирането на съдържанието до минимум и спорд анализатори се очаква да разчисти пътя на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп да се завърне в платформата.

Мъск уволни висшите ръководители на Туитър

Мъск уволни главния изпълнителен директор Параг Агравал, както и главния финансов директор на компанията и ръководителя на правната политика, доверието и безопасността Нед Сигал. Именно под управлението на Агравал беше забранен достъпа до платформата на бившия президент заради обвинения в подклаждане към реч на омраза и неуместни коментари. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм