„Най-общо казано тук ще се концентрираме върху ритуалите, както в бизнеса, така и в обществения свят. Голяма част от тези ритуали, всъщност са реплика. Ритуалът на ритуалите за тази година, както и за последните десет години беше коронацията на коронацията на Чарлз III. Тя се състоя на същото място, където се е състояла от 1066 г. насам  от времето на Уилям Завоевателя. Ако разгледаме всяко едно действие от този ритуал, вероятно ще открием, че много от действията им днес са неразбираеми. Но така или иначе ритуалите са част от почти всички компании и организации, дори да не са описани писмено. Рутината, примерно седмичните оперативки е такъв“.

Така коментира темата „За фирмата и ритуалите по колектива“ - проф. д-р Милен Балтов в авторската си рубрика „Икономистът говори“.

По думите му, както в обществения живот, така и в частния сектор церемониите са запомнящо се в живота на една организация преживяване.

Каква е целта на ритуала, как трябва да въздейства той и защо продължава да съпътства живота, чуйте цялата тема от проф. Милен Балтов в звуковия файл: