Главният прокурор внесе в деловодството на Народното събрание искане за снемане на имунитета на депутата Даниел Александров от ГЕРБ-СДС. Предложението към обвинител номер 1 беше отправено от Софийската градска прокуратура преди дни.

Даниел Александров за обвиненията срещу него: Не е вярно, в дъното на всичко е разводът ми

Искането е във връзка с досъдебно производство, образувано на 31 май. Според прокуратурата са събрани доказателства за това, че на 7 май в Бистрица Александров, "чрез употреба на сила, извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст".

Прокуратурата иска имунитета на Даниел Александров от ГЕРБ заради блудство с дете

"В дъното на всичко, което излиза по мой адрес, стои моят развод. Опитах да го запазя в тайна. Нищо от това, което е написано по мой адрес, не е вярно. Стоя зад името си и всичко това ще се докаже в съда. Не искам да намесвам съпругата си, защото тя е майка на моето дете. Ще гледам да запазя нейното достойнство”, посочи Александров в изявление пред медиите в сряда.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм