отов съм да си довърша мандата в името на българските граждани и народа. Това заяви главният прокурор Иван Гешев преди заседанието на Комисията по правни въпроси в парламента.

Той посочи, че няма да позволи и да участва в превръщането на правовата държава в дрипа и пипането на Конституцията с мазни пръсти. Гешев заяви от името на българската прокуратурата, че тя е единна и ще продължи да работи по същия начин. 

Красимир Каменов-Къро и жена му са убити в дома им в Кейптаун

“Това, което се прави срещу българската прокуратура и българската съдебна власт, доведе до бум на престъпността и се връщаме в мутренските години”, това заяви главният прокурор Иван Гешев в коментар на новината за убийството на Красимир Каменов-Къро и жена му в Кейптаун.

Припомняме, че по-рано в четвъртък стана ясно, че Красимир Каменов-Къро и жена му са убити в дома им в Кейптаун. Засега българските власти отказват официална информация. Децата на семейството са били на училище и са живи и здрави.

Четирима са убитите в Южна Африка, вероятно всички са българи

През април Красимир Каменов-Къро бе обявен за издирване с червена чрез бюлетина от Интерпол. Това е направено по искане на българските власти. Каменов се издирваше по подозрения за заплаха за убийство, изнудване и убийство.

През март Каменов бе задочно обвинен от Софийска градска прокуратура като поръчител на убийството на Любомир Иванов, бивш служител на МВР, който бе показно разстрелян в София в началото на 2022 година.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм