По неофициална информация Красимир Каменов-Къро и жена му са убити в дома им в Кейптаун, предаде БНТ. Засега българските власти отказват официална информация. Децата на семейството са били на училище и са живи и здрави, според NOVA.

Четирима са убитите в Южна Африка, вероятно всички са българи

”Знакова фигура от криминалните среди”: Кой е Красимир Каменов-Къро?

През април Красимир Каменов-Къро бе обявен за издирване с червена чрез бюлетина от Интерпол, пише Mediapool. Това е направено по искане на българските власти. Каменов се издирваше по подозрения за заплаха за убийство, изнудване и убийство.

През март Каменов бе задочно обвинен от Софийска градска прокуратура като поръчител на убийството на Любомир Иванов, бивш служител на МВР, който бе показно разстрелян в София в началото на 2022 година.

Борисов след разпита: Нищо не се е случило, връщайте се на работа

След това обаче Къро бе обвинен като подбудител. Това стана след като прокуратурата обяви, че в дома на друг обвиняем е открила флашки със записи на разговори, които разкривали "заговор" за свалянето на главния прокурор Иван Гешев. Записите бяха намерени в дома на Дилиян Георгиев. 

Към заговора бяха прикачени бившият банкер Цветан Василев, журналистът от BIRD Димитър Стоянов и още няколко души. Не е съобщавано по това дело да са повдигани обвинения. То е срещу организирана престъпна група за търговия с влияние.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм