Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше извикан на два разпита в един и същи час в сградите на две различни прокуратури. В Софийската градска прокуратура той трябваше да дава показания по делото „Барселонагейт”. Вторият разпит се проведе във Върховната касационна прокуратура - по сигнал на гражданско сдружение за твърдения за корупция и злоупотреби.

Малко по-късно от пресцентъра на прокуратурата заявиха, че твърденията, че разпитите касаят стари сигнали и внушенията за нередности при прилагането на процедурите не отговарят на истината.

Борисов е на разпит, а симпатизанти се събраха пред СГП в подкрепа (снимки)

"Искам само да благодаря на хората за съпричастността към това, което се случва. Нищо няма да коментираме, защото нищо различно не се сучило", заяви на излизане от разпита си в СГП Бойко Борисов. 

Симпатизанти в подкрепа на Борисов пред СГП

Симпатизанти на ГЕРБ и почти цялата парламентарна група на партията подкрепиха Бойко Борисов по време на двата разпита.

Даниел Митов коментира коментира, че хората са се събрали да подкрепят лидера си срещу претоплените спекулации, които създават шум в системата, когато се прави правителство и се подготвя правосъдна реформа. Според него това е опит за притискане на народни представители.

Гешев: Готов съм да си довърша мандата в името на народа

Според Томислав Дончев  това е опит да се попречи на съставянето на правителство. По думите му има ясно оформено мнозинство, което е готово да подкрепи съдебна реформа. Дончев, заяви още, че случващото се е опит това мнозинство да бъде превърнато в малцинство.

По думите на адвоката му Менко Менков Борисов е бил разпитван като свидетел.

Заради отсъствието на депутатите от ГЕРБ, парламентът остана без кворум и спря работа за няколко часа.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм