Симпатизанти на ГЕРБ от различни части на страната и депутати от парламентарната група на партията се събраха пред сградата на Софийска градска прокуратура, където Бойко Борисов е извикан на разпит по т.нар. дело „Барселонагейт”. Преди самият Борисов обяви, че освен тази призовка, е получил още една - за разпит във Върховната касационна прокуратура по сигнал за корупция и злоупотреба с власт.

Симпатизанти в подкрепа на Борисов пред СГП

„Нелек преход от „Винету“ към „Времеубежище“: Борисов поздрави Георги Господинов

Пред журналисти Даниел Митов заяви, че хората са се събрали да подкрепят лидера си срещу претоплените спекулации, които създават шум в системата, когато се прави правителство и се подготвя правосъдна реформа. По думите му това е опит за притискане на народни представители.

Борисов и Петков: Това не е коалиция

Според Томислав Дончев това е опит да се попречи на съставянето на правителство. По думите му има ясно оформено мнозинство, което е готово да подкрепи съдебна реформа. Дончев, заяви още, че случващото се е опит това мнозинство да бъде превърнато в малцинство.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм