Френският президент Еманюел Макрон в момента е определян като „климатичен грешник“ от опозицията в страната. Повод за критиките са ваканционните занимания на държавния глава, информират френски медии.

Развлекателните дейности на президента потвърждават „постоянното впечатление“, че Макрон „не разбира глобалното затопляне.“

Франция ще плати 10 млрд. евро, за да придобие пълен контрол над EDF

А днес е престъпно да не ги разбереш“, написа зеленият депутат Сандрин Русо от „Europe Ecologie-Les Verts“ (EELV).

Снимки от лятна резиденция

Таблоиди публикуваха снимки на Макрон, показващи го на джет през 2020 година, както и негова разходка с кану тази година в близост до Форт де Брегансон. Крепостта на брега на Средиземно море между Тулон и Сен Тропе е лятната резиденция на френския президент.

Макрон договаря дизеловото гориво с лидера на ОАЕ в Париж

Според лидера на зелената партия Жулиен Баю почивката на Макрон цели да накара хората да забравят „бездействието“ на неговото правителство по отношение на изменението на климата. „Малко е трудно да преминеш от каране на джет към кану и да го представиш като усилие за пестене“, разкритикува Жулиен Баю.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм