Балет „Дива“ организира благотворително зрелищно танцово шоу, за да помогне на 40-годишната майка Десислава Гичева да стане отново на крака и да проходи. Жената отключва рядко срещана киста, която уврежда гръбначния ѝ стълб и вече две години е в инвалидна количка. За случая разказаха в рубриката „Чуй доброто“ на „Ники Кънчев Шоу“ по Дарик хореографът на балет „Дива“ Зорница Петрова и приятелят на Десислава - Веселин Денчовски. 

Балет „Дива“ с танцово шоу в помощ на парализирана жена

„Всичко стана спонтанно и случайно. Изпречи ми се на пътя - вдигнах по случайност телефона на школата на балета и Веско попадна на мен. Без да знам историята, Веско ме впечатли, защото беше един обикновен и стеснителен човек, категоричен да помогне“, обясни Зорница Петрова.

Веселин разказа, че е потърсил балет „Дива“ с молба да съдействат за събирането на средствата, необходими за лечението на Десислава. Нужни са 150 000 лв, за да бъде оперирана в Кипър. До момента са събрани 108 хил. лв. 

„Деси пострада вследствие на падане на заледен участък в междублоковото пространство. Дойде да ме види, падна и ми звънна. Помогнах ѝ да стане и оттогава започна ходене по мъките“, разказа Веселин.

На благотворителния концерт балет „Дива“ ще представи новия си танцов проект Temptation in Black на 27 април, от 20 ч в столичния клуб Joy Station в Студентски град.

Билети могат да се купят тук.

В новият танцов проект ще участват най-добрите двойки по латиноамерикански танци, хип-хоп и street танцьори, класически и модерен балет, Afro и Break Dance майстори, които ще преобразят и обогатят танцовата сцена. Зорница Петрова разказа, че  „Temptation in Black“ е огнено и елегантно, чувствено и пламенно сценично представление за ценители, създадено специално за хуманната кауза. А самият спектакъл задължително ще продължи своя артистичен живот и занапред, за да може отново да радва и да помага на хората.

85% от събраните средства от продажба на билетите и цялата събрана сума от дарителските кутии в клуб „Joy Station“, ще отидат в помощ на Десислава за предстоящата ѝ операция.

Всеки, който иска да ѝ помогне, може да го направи чрез дарителската ѝ сметка в

Уникредит Булбанк

BG12UNCR70001525688895

фондация „Докосни с Любов"

Повече информация може да откриете във фейсбук страницата, създадена за Десислава – „Да помогнем на Деси в лечението на рядко заболяване“

Чуйте целия разговор в прикачения звуков файл.