Временната парламентарна комисия за казуса с агенция „Митници” и евентуалната роля на Асен Василев в аферата, е готова с доклада за работата си. Той ще бъде изпратен на прокуратурата. В заседанията на комисията през последния месец бяха изслушани настоящи и бивши министри, председателят на ДАНС и част от свързваните с евентуалната корупция.

Докладът бе приет, макар не всички членове на комисията да го бяха прочели.

"Аз лично няма как да гласувам за нещо, което не съм доизчел докрая. Четох го до някъде, но просто времето не ми стигна. Помолих да го пратите пред заседанието, вие ме уверихте, а реално е пратено в 13,39ч., а 2 часа по-късно имаме насрочено заседание", коменрира Константин Бачийски от ПП-ДБ. 

"Аз ще подпиша доклада с особено мнение. Не успях да го прочета докрай, той е 37 страници, аз прочетох около 27 от тях", обясни Димо Дренчев от "Възраждане".

В сряда депутатите изслушаха бившия финансов министър Асен Василев, който отрече да се е срещал с Марин и Стефан Димитрови, сочени за ръководители на престъпна група за контрабанда с участието на директора на Агенция „Митници”. Василев определи като лъжа твърденията на служебния министър на финансите Людмила Петкова, че Димитрови са посещавали Министерството на финансите два или три пъти в края на 2023 година. В справката на Петкова се посочва, че Марин и Стефан Димитрови са  са преминали през един от входовете, съпровождани от експерт от политическия кабинет на Асен Василев, а влизането им не е било записано.