Бившият финансов министър Асен Василев отрече да се е срещал с Марин и Стефан Димитрови, сочени за ръководители на престъпна група за контрабанда с участието на директора на Агенция „Митници”. Василев определи като лъжа твърденията на служебния министър на финансите Людмила Петкова, че Димитрови са посещавали Министерството на финансите два или три пъти в края на 2023 година. В справката на Петкова се посочва, че Марин и Стефан Димитрови са  са преминали през един от входовете, съпровождани от експерт от политическия кабинет на Асен Василев, а влизането им не е било записано.

Асен Василев заяви, че не познава и не се е срещал с Марин и Стефан Димитрови.

“Тези лица не са посещавали Министерството на финансите, аз лично не съм се срещал с тях и това го каза новият служебен министър на финансите, когато беше тук. Два дни след като беше тук и каза, че е проверила всичко, има собственоръчно написано обяснение, че някой бил влизал в министерството”, заяви Василев.

Според него справката, представена от служебния министър на финансите Людмила Петкова, е изфабрикувана. 

“Когато тук беше шефът на ДАНС този въпрос му беше зададен и той каза - тези лица не са влизали в МФ, същото нещо го каза и служебният министър. Два дни след като те го заявиха се появява това нещо, което няма дата, няма точен час и няма никаква информация”. 

Асен Василев  допълни, че Министерството на финансите не е хан, в който всеки да влиза свободно и няма как в кабинета му да е влизал човек, без това да се види на камерите и да е отразено в програмата му.

След изслушването в комисията за аферата в Митниците, Василев съобщи в Пазарджик, че с Кирил Петков са внесли искане за оставката на председателя на Народното събрание Росен Желязков.

Мотивите, по думите на Петков са, че "той немалко пъти злоупотреби със своето служебно положение – Национална здравноосигурителна каса (НЗОК), където имаше оттеглена оставка, човекът беше в зала и дори не му се даде възможността да обясни, че си е оттеглил оставката. Цялостно показваме „червен картон“ на ГЕРБ за работата в последните три месеца".