Интригата около името на Живко Коцев се заплита още повече. Появи се предна порция снимки, на които се вижда главният секретар на МВР, в компанията на единия от задържаните по разследването за контрабанда в митниците - Стефан Димитров.

Фотографиите, чиято автентичност не е потвърдена, бяха разпространени от сайта “Афера”. Според онлайн изданието снимките са от дома на Димитров, а на тях бизнесменът е заснет, заедно с главния секретар на МВР, застанали до домашна трапеза и по пантофи. Димитров държи в ръцете си кафяв пудел. Именно домашният любимец е общото между всички разпространени снимки.

На част от фотосите кучето е в ръцете на Живко Коцев, на други е заснето до пачки, приличащи на банкноти от по 50 и и 100 евро. На една от снимките се вижда и бившият вътрешен министър и депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков, чието име беше замесено в казуса от прокуратурата по време на мярката за неотклонение на Банкова и Димитров в събота.

В тази връзка и по повод твърденията за познанство между Димитрови и Рашков, бившият вътрешен министър заяви пред “Дневник”: „Прокурорът е споменавал името ми, но никой не ме е търсил и никакви сведения не са искани от мен за когото и да било“.

Скандалът около главния секретар на МВР се развива в последната седмица, паралелно с информацията около ареста на директора на Агенция “Митници” Петя Банкова и бизнесмените Стефан Димитров и Марин Димитров.

Живко Коцев подаде оставка като главен секретар на МВР малко след като ДАНС оповести разследването срещу Банкова. Ден по-късно Коцев отмени решението си, а депутати от “Продължаваме промяната-Демократична България” коментираха, че върху него е оказван натиск.

В понеделник от пресцентъра на Министерския съвет съобщиха, че Николай Денков е подал сигнал до прокурора с правомощия да разследва главния прокурор - Даниела Талева. Премиерът в оставка настоява да бъдат проверени съмненията за натиск над Коцев от страна на Борислав Сарафов и вътрешния министър Калин Стоянов.

Според Денков изтеклите в последните дни снимки на главния секретар на МВР представляват “масирана кампания по професионално и лично дискредитиране”.