СП предлага Народното събрание да отмени решението си, с което вдигна забраната за внос от Украйна и да приеме обратното решение - да наложи отново забрана за внос на стоки от Украйна". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на парламента.

Тя посочи, че хаосът в сектор "Земеделие" се задълбочава, няма конкретни решения, има недоволство сред земеделците, както и има опит да ги настройват едни срещу други.

Според Нинова тази агония не може да продължава дълго. "Секторът се нуждае от преструктуриране и от стратегически решения", добави тя.

Темата за исканията на сектор „Земеделие“ и днес беше сред основните в кулоарите на парламента. По думите на Христо Иванов от „Продължаваме промяната – Демократична България“ той е уверен, че Министерският съвет с подкрепата на парламентарното мнозинство, ще се справи с проблема в земеделието.

БСП предложи Народното събрание да отмени решението си, с което вдигна забраната за внос от Украйна. Лидерът на БСП Корнелия Нинова посочи, че хаосът в сектор „Земеделие“ се задълбочава, няма конкретни решения, както и има опит да се настройват хората едни срещу други.

От своя страна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави правителството, зърнопроизводителите и всички сектори, които имат стачна готовност. "Това, което от ден първи ги моля - да седнат и да преговарят, вчера го направиха", добави той.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм