Калин Стоянов беше предложен за вътрешен министър от „Продължаваме промяната – Демократична България“, а от ГЕРБ са се съгласили. Пред журналисти в парламента Бойко Борисов заяви, че при сглобяването на кабинета е заявил, че министърът трябва да е експерт и отдалечен от всички. По думите му от няколко месеца от ПП-ДБ са започнали война срещу Стоянов, защото не се е съгласил да прави назначения и да се безчинства по време на изборите.

Бойко Борисов отбеляза още, че правителството е сглобено от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, така че неуспешният втори вот на недоверие е победа и за двете партии, както и за подкрепящите правителството. По думите му в момента работят добре с финансовия министър Асен Василев.

Според Борисов истинската драма ще дойде при ротацията, като посочи и две важни дати през декември – 6 и 15, когато ще се гледат промените в Конституцията.

Борисов уточни, че подкрепя създаването и на двете анкетни комисии – едната предложена от ПП-ДБ за полицейското насилие, а другата, която ще предложат от ДПС, свързана с Министерство на електронното управление.  Относно полицейското насилие по време на протеста на футболните фенове, Борисов коментира, че тези, които са били невинни хора ще си понесат отговорността. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм