Близо 7900 от фирми в област Хасково, които плащат корпоративен данък, вече са обявили доходите си пред Националната агенция за приходите 3 дни преди крайния срок, информират от хасковския офис. И припомнят, че срокът за декларирането и внасянето на корпоративен данък, е до 30 юни.

Същият срок важи за данъка върху разходите, данъка върху приходите на бюджетните предприятия, данъка върху приходите от помощни и спомагателни дейности по смисъла на Закона за хазарта, както и за данъка върху дейността от опериране на кораби. 


По данни на хасковския офис на НАП очакват още 1500 декларации за корпоративни данъци.


От офиса на НАП в Хасково напомнят още, че срокът за деклариране и внасяне на данъка и окончателните социални и здравни осигурителни вноски за лицата, извършващи дейност като еднолични търговци, както и за лицата, избрали този ред на облагане, е също 30 юни. Заедно с годишната си данъчна декларация те трябва да подадат и декларация Образец 6 с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски.


Подаването на данъчните и осигурителните декларации, както и плащането към бюджета, се извършва онлайн чрез Портала да електронни услуги на НАП с персонален идентификационен код (ПИК) за физически лица или с квалифициран електронен подпис (КЕП).