Храмовия си празник и събор отбелязва днес едно от най-големите димитровградски села- Крепост. В църквата „Св. св. Константин и Елена“ от 8.30ч. тържествата започват със сутрешна служба и литургия. 


Църквата „Свети равноапостоли Константин и Елена” в с. Крепост е една от най-старите в община Димитровград. Построена е през 1874 г. по инициатива на родолюбиви жители на селото. Храмът е правоъгълна каменна постройка с двускатен покрив, трикорабна, с абсида. Любителите на българските старини и на християнската иконография ще намерят в нея прекрасни и слабо познати творби на майстори зографи. Голяма част от иконите са дело на Никола Данчов, носят неговия подпис и са датирани от 1874 година. Върху оградата на църквата са представени пана с библейски сцени, дело на братята художници Панчо и Христо Паневи, родом от Крепост.


Тази вечер празникът на селото продължава с концерт на народната певица и любимка на поколения българи Бинка Добрева. Жителите и гостите могат да разгледат и изложбата-базар „Творби от дърво и метал“.


Програмата за събора на село Крепост започна от снощи с нестинарите от „Огнена магия“, които показаха магичните си танци върху гореща жарава. Св. Св. Константин и Елена, чийто празник църквата почита на 21 май, са считани за покровители на нестинарството.


Организатори на двудневните празненства са кметството на село Крепост, църковното настоятелство на православния храм и община Димитровград.