Фондация „Антикорупционен фонд“ (АКФ) представя годишния си мониторингов доклад за 2021 г. под надслов „Антикорупционни институции 2021: Нулева година“. Проектът за него е подкрепен от Фондация „Конрад Аденауер“ по Програма „Върховенство на закона за Югоизточна Европа“.

Събитието ще се проведе във вторник от 10:30 до 13:00 ч., в зала “Средец” на Гранд Хотел София, ул. Генерал Гурко 1.

„Снимките и видеото са манипулирани“. Как Гешев използва Брюксел, за да заглуши евродоклада в София?

Докладът представя резултатите от осъществяваното от АКФ ежегодно независимо гражданско наблюдение на най-значимите наказателни разследвания на предполагаемо корупционно поведение по високите етажи на властта, както и наблюдение на практиката по установяване на конфликт на интереси като част от предполагаемо корупционно поведение по ниските и високи етажи на властта, съобщават от Фондацията.

В представянето на доклада ще се включат Бойко Станкушев, директор на АКФ, доктор Павел Усватов, директор на програма „Върховенство на закона за Югоизточна Европа“ на Фондация „Конрад Аденауер“ и авторите адв. Андрей Янкулов и адв. Александър Кашъмов.

Българите усещат най-силно корупцията в полицията и митниците, показва проучване на ЕС

Изводите и препоръките на доклада ще бъдат коментирани от съдия Нели Куцкова. В дискусията ще се включат и представители на граждански организации, работещи в сферата на антикорупцията и съдебната реформа, както и представители на държавните институции.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм