„Искаме всички млади хората да познават функцията и важността на Европейския парламент, да се интересуват от европейска и национална политика“. 

Това коментираха в ефира на Дарик зрелостниците от 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ в София - Виктория Танева, Дорина Иванчева, Пламен Младенов и Емануил Караиванов. 

В понеделник във френската гимназия е проведено изпращането на дванадесетокласниците и тържеството е било изпълнено с много позитивни емоции и носталгия, разказаха четиримата зрелостници.

Виктория, Дорина, Пламен Младенoв и Емануил са членове на Клуба на младшите посланици на Европейския парламент. Вдъхновение за участие в инициативите на клуба младежите получават от преподавателката си по философия Теодора Тодорова, разказаха те в предаването "Кой Говори"

„Ние се записахме доброволно. Този проект е от 2018 г. във френската гимназия. Основната причина беше, че видяхме съмишленици. Ние имаме огромно желание да се изявяваме, да споделяме мнението си както по граждански така и по чисто европейски въпроси, има много интересно проекти, по които работим. Това ни даде възможност, както да създадем нови контакти, но и да покажем активност в обществото“. 

Чуйте целия разговор в прикачения звуков файл: