Стотици хора препълниха салона на театъра в Монтана, за да подкрепят кандидатурата на Златко Живков за шести кметски мандат, кандидат съветническата листа и кандидатите за кметове на села от коалиция СДС /ГЕРБ, БНД,ВМРО-БНД и ЗНС/.

„Монтана е преобразена благодарение на всички хора тук, заяви Живков в обръщението си. Това е факт благодарение на вярата и желанието да създадем по-добри условия в това райско кътче на България. През последните четири години общината е усвоила 121 милиона лева по европейски програми. Имаме нов православен храм „Свети Дух”. Обновени са парковете, най-големите училища, детските  градини и 150 улици. Грижата за децата в риск, хората с увреждания и самотните възрастни хора, е наш основен приоритет.  Осигуряваме  21 социални услуги”, уточни Живков. Той призова всички присъстващи за твърда и категорична подкрепа на 27 октомври с 68 номер в бюлетината, заради десетките проекти, които ще бъдат реализирани в следващите 4 години. Водачът на местната коалиция подчерта изключителната важност на подкрепата за кандидат съветническата листа, защото здравата работа може да бъде успешна само с екип от интелигентни и работливи хора.

Евродепутатът Ева Майдел изпрати видео обръщение в подкрепа на Живков, кандидатите за съветници и кметове на села на коалицията. В него тя изтъква голямата заслуга на кмета Живков за привличането на европейски инвестиции в  Монтана и превръщането й в лидер по този показател в страната.

„Коалицията между ГЕРБ и СДС доказа, че може да бъде работеща на евро изборите и съм убеден, че с един такъв кандидат за кмет Живков и сериозната листа от експерти можем да постигнем най-добрият резултат в страната, заяви народния представител Дилян Димитров.

Обръщение към предизборното събрание направиха най-дългогодишният депутат от региона и председател на ХХХІХ народно събрание Борислав Великов, председателят на СДС Румен Христов, заместник-председател на ЗНС Явор Хайтов.

„Във вените на Златко Живков тече кръв на водач”, заяви почетният гражданин на Монтана проф. Иван Гаврилов и допълни, че думите на големия българин Евлоги Георгиев : ”Само мисълта, че мога да участвам във възобновяване на величието на моето Отечество ме прави спокоен да умра” са напълно валидни за Живков, който приема Монтана като своя кауза.

Още двама почетни граждани на Монтана застанаха на трибуната за да дадат своята подкрепа за неговата кандидатура. Това са световната рекордьорка Йорданка Благоева и известната естрадна певица Нели Рангелова.

Състезателките от баскетболния отбор на Монтана също се включиха в предизборната проявя. Те връчиха на Живков суперкупата на страната, която спечелиха преди дни.