Междублоковото пространство на бул. „Васил Левски“ 61-63 вече е напълно обновено и облагородено, съобщават от община Хасково.


Предсрочно приключи проектът за благоустрояване на градинката, като са сменени и съществуващите водопроводи и канализацията. Изградени са сградни водопроводни и канализационни отклонения. Направено е отводняване на терените и вътрешни улици. Двата основни съществуващи автомобилни достъпа са запазени, като местоположение, а паркингите са възстановени и обновени. Осветителната инсталация е изцяло сменена с модерни и икономични тела, сочат от общината.


За удобство на стотиците живеещи в района са изградени нови детски площадки за най-малките, съобразени с нормите за безопасност, спортна зона с фитнес на открито, кът за отдих и други придобивки. 


„Благоустрояването на междублоковите пространства е основна политика на Община Хасково. За нас е важно да изпълним проекти, които включват цялостна подмяна на подземната инфраструктура, на осветлението и облагородяване на пространството. Само така реално се подобряват условията на живот в кварталите, когато имаме нови водопроводи, канализация, осветление и надземни съоръжения. Затова продължаваме да работим и по европейски програми за подобряване на градската среда, за да се възползваме от възможностите, които дават и да променим кварталите в Хасково“, коментира кметът Станислав Дечев.


Общата стойност на проекта е 995 817,49 лв. без ДДС. Средствата са от бюджета на общината. Строителството започна в средата на октомври миналата година и срокът за изпълнение беше 420 календарни дни, но приключи много преди него, отчитат от хасковската администрация.