Вълненията в Германия нарастват, като над 1.5 милиона души се присъединиха към стачки и демонстрации в цялата страна. Причината за гнева на голяма част от обществото е крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" (AfD).

Това разказа в ефира на Дарик и предаването "Кой говори" журналистът Александър Андреев, който сподели информация от първо лице за обстановката в Германия. Той подчерта, че "AfD", която се ангажира с радикални идеи, включително експулсиране на мигрантите, среща решително противодействие от страна на обществото. По думите му "Алтернатива за Германия" е малко по- цивилизована от "Възраждане".

Масовите демонстрации доведоха  до протести в Хамбург и Мюнхен. Присъстващите в градовете граждани се борят срещу възхода на екстремизма и подчертават неприемливостта на идеите, които поддържа "AfD". В Берлин само в неделя около 100 000 души се събраха пред Райхстага, доказвайки голямото обществено недоволство.

Германците настояват, правителството да се справи с крайнодесните течения в политиката и защитава  основополагащите ценности на демокрацията и толерантността.

Чуйте целия разговор с журналиста Александър Андреев в прикачения звуков файл.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм