Вчерашното заседание на Висшия съдебен съвет стана повод за коментари и в парламентарните кулоари.

След отложеното решение за оставката на Иван Гешев от ГЕРБ-СДС уточниха, че не упражняват вмешателство спрямо Висшия съдебен съвет. Рая Назарян заяви, че ВСС сам взима решенията си, като последното, което зависи от парламента е законодателната инициатива и приемането на законите.

Балабанов: Зрители сме на битка за влияние в съдебната власт

Според Надежда Йорданова от ПП-ДБ развитието на процедурата по освобождаването на Иван Гешев показва колко належаща е дълбоката съдебна реформа в България. По думите ѝ дългото производство не е изненада.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов коментира, че е тъжно, че във ВСС има хора – копчета, които като натиснеш започват или спират да работят. По думите му часове, след среща на главния прокурор Иван Гешев в американското посолството, първото искане за оставката му е било оттеглено.

Костадинов: Статуквото, което преди подкрепяше главния прокурор, се разцепи на две

Зрители сме на битка на влияние в съдебната власт, заяви Станислав Балабанов от „Има такъв народ“. Според него отдавна всички български искат оставката на Иван Гешев, като той трябва да се присъедини към този морален казус.  По думите му от друга страна не можем да се месим във войната на съдебната власт. А, от трета страна има логично поискани имунитети от прокуратурата, които трябва да се случат.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм