Заради авария в част от центъра на София парното и топлата вода са спрени. Засегнати са части от кварталите „Крива река”, „Иван Вазов”, „Яворов”, както и района около Медицинска академия.

Без парно от вчера са и части от „Дианабад” и  „Гео Милев”.

Справка на сайта на „Топлофикация София” показва, че топлоподаването ще остане прекъснато и тази нощ. Очаква се то да бъде възстановено утре между 05.00 ч. сутринта и 17.40 ч. следобед като за всеки район е посочен различен час.

Повече подробности може да намерите в сайта на дружеството.

Междувременно екипи на Столична община продължават разчистването на София. Градският транспорт се движи без затруднения по маршрутите си. През днешния ден продължава извозването на пречупени клони от улици, паркове и градини. Планинските  пътища  “Драгалевци - хижа Алеко”  и  “ Бояна - Златните мостове” са обработени и проходими при зимни условия. От общината обаче съветват хората да не се качват в планината, защото духа ураганен вятър и има опасност от лавини. 

Оказана е подкрепа на 15 души в Център за временно настаняване на Столичната община. В него хората, останали без дом, могат да получат подслон и закрила. 

През нощта аварийните екипи на Столичната община са проверили мостове и подлези за висулки. Отстранени са ледени късове от пътен възел на бул. ”България”, както и в подлезите на бул. “Ботевградско шосе” и бул. ”Царица Йоанна”.

Екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ продължават да премахват висулки от обществени места. Ангажирана е и допълнителна техника – вишки от „Улично осветление“. Приоритетно се почистват тротоарите пред детски градини, училища и болници.

Във връзка с прогнозата за образуване на поледици Столичният инспекторат е в готовност да разпореди допълнителни обработки на пътните платна. От СО напомнят на гражданите и на управителите на търговски обекти  да почистят снега от прилежащите към сградите тротоари, както и да отстранят ледени късове от сградите си. Там, където висулките са разположени на труднодостъпни места, да обезопасят тротоарите.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм