Градският транспорт в София се движи без затруднения по маршрутите си, съобщиха от СО.  През днешния ден продължава извозването на пречупени клони от улици, паркове и градини. Планинските  пътища  “Драгалевци - хижа Алеко”  и  “ Бояна - Златните мостове” са обработени и проходими при зимни условия. От общината обаче съветват хората да не се качват в планината,  защото духа ураганен вятър и има опасност от лавини. 

Оказана е подкрепа на 15 души в Център за временно настаняване на Столичната община. В него хората, останали без дом, могат да получат подслон и закрила.  

През нощта аварийните екипи на Столичната община са проверили мостове и подлези за висулки. Отстранени са ледени късове от пътен възел на бул. ”България”, както и в подлезите на бул. “Ботевградско шосе” и бул. ”Царица Йоанна”. Екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ продължават да премахват висулки от обществени места. Ангажирана е и допълнителна техника – вишки от „Улично осветление“. Приоритетно се почистват тротоарите пред детски градини, училища и болници. Във връзка с прогнозата за образуване на поледици Столичният инспекторат е в готовност да разпореди допълнителни обработки на пътните платна. От СО напомнят на гражданите и на управителите на търговски обекти  да почистят снега от прилежащите към сградите тротоари, както и да отстранят ледени късове от сградите си. Там, където висулките са разположени на труднодостъпни места, да обезопасят тротоарите.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм