Стартът на анкетата Спортист на годината 2022 в Русе е даден, съобщи в ефира на Дарик радио журналистът Георги Христов. Престижната класация се организира по традиция от вестник „Утро“ и Община Русе.

Допитването започна на 28 ноември с приемане на номинации от клубовете в града. Те излъчват състезатели с най-високи постижения през изминалия сезон.

След 15 декември предложенията ще бъдат предоставени на русенските медии, чиято задача е да попълнят анкетни листи до оформяне на Топ 10, обясни редакторът в спортния отдел на вестник “Утро”.

Церемонията по обявяването на спортист №1 и награждаването на другите най-добри състезатели на Русе ще се състои през януари. Ще бъдат връчени още две награди - за треньор и приложник на сезона.

Предвидени са и 3 статуетки "Спортен Олимп" за всяка една от категориите от името на легендарния борец Валентин Йорданов. Те са изработени от скулптора Дилян Хубанов.

Повече за класацията и за любопитните моменти при провеждане на анкетата през годините чуйте в интервюто с Георги Христов.