Задържаният за убийството на 33-годишния хасковлия Тургай Сали мексиканец Виктор Омар иска да излезе от ареста. 42-годишният мъж бе арестуван на 14 февруари и отново поиска от съда по-лека мярка за неотклонение. През месец май той отново отправи подобна молба, която съдът в Хасково не уважи.

Хасковският съд остави в ареста обвинения за убийството на Тургай мексиканец 


И сега хасковските магистрати отхвърлиха искането. Според съдиите няма промяна в обстоятелствата, която да налага изменение на мярката за неотклонение. В момента разследването е към своето приключване, като текат процесуални действия с международен елемент, допълват от съда. И припомнят, че убийството бе извършено в Хасково на 13 февруари пред дома на Тургай чрез прострелване с огнестрелно оръжие. Ако Омар бъде признат за виновен, предвиденото от закона наказание е „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Прокуратурата обвини задържания за убийството на Тургай мексиканец

Всички събрани до настоящия момент доказателства по разследването са в подкрепа на обвинението и не поставят под съмнение участието на обвиняемия в извършване на престъплението, допълват от съда.


Сред мотивите на магистратите 42-годишният Виктор Омар да остане в килията са и, че като чужденец той няма адрес в страната, лежал е в затвор в чужбина и преди ареста в България е шофирал с фалшива книжка. 


Определението подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд в 3-дневен срок, като в случай на постъпила жалба делото е насрочено за 15.12.2022 г. от 10 ч.