В момента ние медиите и обществото нямаме изисквания към онези, които сме избрали да правят важните неща. Това коментира в предаването „Стълбището“ на Дарик журналистът и водещ на предаването „Денят“ по TV1 Веселин Дремджиев.

„Говорим ли за абортите, водата, пластмасите, хазарта, телекомите, таксите на банките, които постоянно се увеличават. Ок, няма да се прави конституционната реформа, но обясняваме ли какъв е смисълът на това, обясняваме ли как конституционната реформа е свързана с убийството на нотариуса? Че е превзета цялата съдебна система, включително с ДАНС и не знам колко още служби?“.

Според Дремджиев дневният новинарски ред на обществото е сбъркан, най-малко заради темите, на които робува журналистиката. "Хазартът дава издръжката на нюзрума на големите медии. Има много сериозни проблеми в журналистиката, които са извън нас".

Това, което става в Народното събрание, е контролирано отговаряне на журналистически въпроси. Отговорът на неудобните въпроси около "Чаталджа", "Боташ", "Бистришките тигри" и т.н. е тест както за журналистите, така и за политиците в момента, коментира още Веселин Дремджиев.

Гледайте цялото интервю в прикачения файл.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм