В първата част на предаването, господин Русев разказа за 15-тото издание на WEBIT – международна среща на предприемачеството и иновациите, която ще се проведе на 28 юни в НДК. Тази година отново участват светила от технологичния сектор, а фокусът е върху бъдещето на изкуствения интелект.

Икономистът за вятърните турбини и защо в този сектор не се случва очакваният бум?

Гостът сподели, че известните лектори идват в София специално заради събитието, превърнало се в традиция. В разговора стана дума, че в България ще се съберат на едно място изключително заможни и успешни хора, което ще предизвика синергия. Запитан за трудностите при организацията на такова мащабно събитие, доктор Русев отговори, че разчита на страхотен екип, който „прави чудеса”.

Лари Бийл – финансист от Калифорния

Във втората част на „Нови хоризонти с Лили”, се осъществи традиционната връзка по Скайп с американския финансист Лари Бийл в Сан Франциско, Калифорния.

“Пожертва поверителността за печалби“. Amazon ще плати 25 млн. долара за нарушени права на децата

Той представи интересен материал на тема „Работа от дистанция”. Става въпрос за това, че хората, които са се приспособили към дистанционна работа по време на пандемията, вече осъзнават факта, че дейността чрез Zoom, не е това, което са очаквали. Личното им време се е ограничило и те се чувстват постоянно „на повикване“. Навлиза се в личното им пространство.

Възниква въпросът: дават ли ни технологиите така желаната свобода?

Като музикален фон звучаха изпълнения на кънтри-артисти, получили награди от Академията за кънтри-музика.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм