В първата част на предаването, господин Шарков представи училищната Телерик Академия, която провежда обучения за ученици - млади програмисти. Гостът отбеляза, че крайният срок за записване е 5 октомври, а курсовете са изцяло безплатни. Освен в София, школи има и из цялата страна.

На въпроса, коя от специалностите е най-интересна за децата, той отговори, че това определено са компютърните игри. Разговорът продължи с темите за социално предприемачество и изкуствения интелект. За финал Петър Шарков даде препоръка за бързо и ефективно учене, чрез разказване на уроците на близки и приятели, което води до по-бързо запомняне и усвояване на материала.

Лари Бийл

Във втората част на „Нови хоризонти с Лили”, се осъществи традиционната връзка по Скайп с американския финансист Лари Бийл в Сан Франциско, Калифорния. Той представи интересен материал на тема „Законовите регулации за дистанционна работа вече са в ход”.

Става дума за ситуацията след пандемията, когато служителите се завръщат в офисите. За тези обаче, които продължават да работят дистанционно, се появява нуждата от регулации на работното време. Нужно е, то да остане в регламентираните часове, а не работодателите да разполагат с цялото лично време на работещия. Някои европейски страни вече са направили съответните стъпки по този въпрос.

Като музикален фон звучаха изпълнения на Лиан Раймс от албума „Spitfire” от 2013 година.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм