В първата част на предаването, господин Георгиев разказа за новата си роля, като партньор във фонд за рисков капитал Eleven Ventures.

На въпрос за подбора на компаниите, в които инвестира той отговори, че е изключително важен екипа. Гостът засегна и темата за Изкуствения Интелект, който навлиза с бързи темпове и нуждата от все повече айти-специалисти. Господин Георгиев представи и новото Дружество с променлив капитал (ДПК), което вече е факт и дава нови възможности на предприемачите. За финал стана дума и за „Телерик Академията” (безплатно обучение за айти-специалисти), на която гостът е съосновател.

Лари Бийл

Във втората част на „Нови хоризонти с Лили”, се осъществи традиционната връзка по Скайп с американския финансист Лари Бийл в Сан Франциско, Калифорния. Той представи интересен материал на тема „Климатичните промени стават все по-необратими”. Наблегна на два основни проблема – повишаването на въглеродните емисии и глобалното затопляне. Поради проблем във връзката, господин Бийл не успя да развие до край темата, но сподели, че след 3 седмици ще бъде в България за седмото издание на международния фестивал за автори и изпълнители SSSF, което ще се проведе на 7 и 8 октомври и в клуб „1857”.

Като музикален фон звучаха изпълнения на кънтри-певеца Лайл Ловет от неговия албум „Lyle Lovett and His Large Band” излязъл през 1989 година.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм