В първата част на предаването, Павлина Янакиева и Валентина Спиридонова от Българския иновационен хъб - организация, която помага на български компании да стъпят на американския пазар, провежда менторски програми и съдейства за намиране на финансиране, разказаха за есенното събитие, което ще се проведе на 14 септември в споделено пространство „Campus X”.

Целта е да се представят компаниите, преминали през двуседмична акселераторска програма, която се проведе в България и в САЩ. Поканени са и спонсори и приятели на организацията. В разговора стана дума и за екосистемата, в която работят българските предприемачи, както и за новото „Дружество с променлив капитал” (ДПК).

Валентина Спиридонова

Във втората част на „Нови хоризонти с Лили”, се осъществи традиционната връзка по Скайп с американския финансист Лари Бийл в Сан Франциско, Калифорния.

Лари Бийл

Той представи интересен материал за певицата Тейлър Суифт, озаглавен „Концертите на Тейлър Суифт в Силициевата Долина, дадоха тласък на икономиката с 33 милиона долара”. В него той изтъкна, че американската поп-звезда вече се е превърнала в един от най-успешните предприемачи. Нейното световно турне се очаква да генерира близо 5 милиарда долара приходи от билети.

Лили Друмева и Тейлър Суифт

Стана дума и за това, че Тейлър Суифт контролира всички аспекти от бизнеса си и е изцяло притежател върху правата на творчеството си.

Като музикален фон звучаха изпълнения от албум на Тейлър Суифт – „Speak Now” от 2010 година.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм