В първата част на предаването, господин Радев разказа историята на компанията „Ампеко”, на която той е съосновател и изпълнителен директор. Тя създава софтуер за зарядни станции на електромобили. Идеята идва от дълго пътуване в Европа с електромобил, по време на което той тества различни начини и места за зареждане.

Виртуална борса за свободни ИТ работни места

Орлин Радев

Открива нуждата от специализиран софтуер, който да улеснява целия процес. Компанията му постига голям скок в приходите, поради инвестиции от големи фондове за рисков капитал. Последният рунд е от 13 милиона долара и се състоя в началото на 2023 година. Гостът сподели и за трудностите, които е имал и отказите, които е получавал. Изтъкна също, колко са важни уменията за презентиране пред инвеститори, както и маркетинга на продукта.

След ChatGPT, какво следва

Лари Бийл

Във втората част на предаването, от САЩ по Скайп се включи американския финансист Лари Бийл. Той представи материал на тема „Нека ги помнят с това как са похарчили парите си, а не как са ги спечелили”. Става въпрос за класация с десетте най-големи благотворителни дарения, обявени от физически лица и техните фондации. В този списък са имената на Бил Гейтс, Ан и Джон Доер, Джаки и Майк Безос и други. Техните пари допринасят за успеха на всяка една от петте големи американски технологични компании Амазон, Гугъл, Епъл, Мета и Майкрософт. Тези средства се използват за намиране на лечение на рака, справяне с проблемите с климата и други полезни неща.

Удари с прашка по яките крепости на Meta и Alphabet

Като музикален фон в предаването, звучаха изпълнения на кънтри-певеца Истън Корбин от неговия успешен дебютен албум, излязъл през 2010 година.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм