На 9 март гости в „Нови хоризонти с Лили” бяха Любослав Димитров – партньор в програмата Мentor the Young и Лари Бийл – финансист от Калифорния.

Любослав Димитров и Лили Друмева

В първата част на предаването, Любослав Димитров представи програмата Мentor the Young, която предоставя безплатно обучение за младежи на възраст от 18 до 25 години, като ги свързва с индивидуален ментор. Той отбеляза, че интерес не липсва откъм участници и ментори. Организират се нетуъркинг събития, а за младежите, които изпълнят всички предизвикателство, има и награди.

Как електронната търговия влияе върху малкия бизнес

Може да се кандидатства по всяко време, като програмата продължава 3 месеца. За финал, гостът отбеляза колко е важно младите хора да се научат на „меки” умения и как да презентират идеите си пред бъдещи инвеститори.

Лари Бийл

Във втората част на предаването, от САЩ по Скайп се включи американския финансист Лари Бийл. Той представи материал на тема „Съкращенията могат да доведат до възможности!”. Става въпрос за големите чистки, които Биг Тех направи през последната година. Това дава обаче и възможности уволнените служители да започнат собствен бизнес. Наблюдава се ръст на записванията за участие в акселераторски програми. Американският финансист даде примери от историята, когато по време на рецесия са се родили някои стартиращи компании, които са променили света - Google, Airbnb и WhatsApp.

Игра на лихви и липса на лидерството в световните икономики: Сметката, моля!

Като музикален фон в предаването, звучаха изпълнения на кънтри-певеца Рони Дън от албума, носещ неговото име.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм