В първата част на предаването, инж. Димитров разказа за движението „Сподели и вдъхнови”, чиято цел е да подпомогне българското образование. На 18 февруари се състоя важно събитие, което той коментира. Като основател на компания, която е лидер в търговията с АйТи-техника, стана дума и за трудностите, които е срещнал в началото. Гостът сподели интересна история, за това как е започнал от малък офис на четвъртия етаж (без асансьор) и е обслужвал клиенти денонощно. На финала на разговора, отново беше засегната темата за образованието. Господин Димитров наблегна на това, че не трябва само да се усвояват знания, а учениците да се подготвят за живота с така наречените „меки умения” и обучението трябва да се съобразява с изискванията на бизнеса.

Виртуална борса за свободни ИТ работни места

 инж. Димитър Димитров

Във втората част на предаването, от САЩ по Скайп се включи американския финансист Лари Бийл. Той представи материал на тема „Запада ли Zoom?”. Става въпрос за съкращенията в персонала, който Биг Тех направи в последно време, след като преди това имаше увеличение на щата по време на пандемията. Използването на приложение за видео-разговори се промени, като вече то се ползва предимно за бизнес-срещи, а не толкова за социални контакти. Затова един от лидерите в тази област Zoom, трябва да разнообрази услугите си, за да издържи на конкуренцията от Гугъл и Майкрософт.

Таргет Z и милениум или как купуват новите консуматори

 Лари Бийл

Като музикален фон в предаването, звучаха изпълнения на кънтри-певеца Клей Уокър от неговия албум „Hypnotize The Moon”, излязъл през 1995 година.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм