Премиерата на „Пакостникът“ от Лео Спачил и Йозеф Пеер- сценичен вариант и режисура на Янко Митев, ще е от 18 часа в хасковския театър „Иван Димов“. Театралното събитие е бенефис за актьора, драматург и режисьор Янко Митев, който е 45 години на сцена с над 200 роли.

Играл е в театрите в Хасково, Благоевград, Кърджали, Ямбол. Митев е автор на 15 поставени пиеси в различни куклени театри в страната. Режисьор на постановки в Хасково, Пазарджик, Силистра. Има редица награди за драматургия, актьорски награди в страната и чужбина. С негови пиеси български куклени театри са се представяли в Италия, Русия, Румъния, Сърбия, Молдова.  

Хасковският актьор Янко Митев - от Дядо Мраз до Дядо Коледа


Миналата година издаде книгата „Ненаиграли се куклени пиеси“. Сборникът включва 9 "ненаиграли" се куклени пиеси за деца, като някои от тях са получавали награди, а други са представяли България в различни фестивали. 

Кукленият актьор от Хасково Янко Митев представя нова книга


В „Пакостникът“ участват младите актьори Стефана Дункова, Мартин Милчев и Нелина Михайлова. Сценографията и куклите са на Наталия Гочева и Христина Младенович – Храстче. Композитор е доцент Веселин Койчев.