Специализирана полицейска операция във връзка с Международния ден за безопасността на движението по пътищата, който се отбелязва на 29 юни, провежда ОДМВР-Кърджали. Акцент са безопасността на децата и пешеходците.


Засилени са проверките за пресичане на указаните за това места, за управлението на велосипеди и използването на индивидуални електрически превозни средства, а също и спазването на правилата от мотопедисти. 


Пътните полицаи проверяват и за правоспособност на шофьорите, употреба на наркотични вещества и алкохол, спазване на скоростните режими в населени и извън населениместа, използване на обезопасителни колани и системи, информират от регионалния пресцентър.


От 10 часа служители на сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР-Кърджали ще изнесат открит урок по безопасно движение в СУ „Владимир Димитров-Майстора“ на седмокласници.


От началото на 2022 година до момента на територията на ОДМВР-Кърджали са регистрирани 140 пътнотранспортни произшествия. От тях 52 са тежки, с двама загинали и 65 ранени. 88 са леките пътнотранспортни инциденти само с материални щети.


Също от 10 часа днес в Хасково, в двора на ПГМЕТ "Стойчо и Кица Марчеви", ОДМВР ще се проведе демонстрация "Безопасно управление на МПС" заедно с местния мотоклуб „Райдърс“. Инициативата е част от акция "Ваканция! Да пазим децата на пътя!".