Дебют в ролята на Алфред Жермон от операта “Травиата” на Верди, която русенци ще имат възможност да гледат на 3 февруари, ще направи тенорът от Русенската опера Иван Пенчев. 

“Огромна чест, вълнение и отговорност е да изпълня ролята на Алфред Жермон, с нея вече навлизам в дълбоките води на оперното изкуство”, каза в ефира на Дарик солистът на Държавната опера.

По думите му операта “Травиата” е предизвикателство от певческа, актьорска  и психологическа гледна точна. 

“Всъщност да играя в тази опера е моята детска мечта”, призна Иван Пенчев. Той благодари на директора на Русенската опера Пламен Бейков за предоставения шанс да изпълни ролята на Алфред Жермон, както и на Маестро Димитър Косев за помощта в подготовката за изграждането на образа.

“Надявам се с това изпълнение да докосна публиката, защото тя винаги е била и остава на първо място в моя професионален живот. Хората в залата са барометъра за всеки себеуважаващ се артист”, каза младият тенор.

На сцената той ще си партнира с Даниела Караиванова, която ще се превъплъти в ролята на Виолета Валери, а като Жорж Жермон публиката ще чуе утвърдения баритон Венцеслав Анастасов.

Интервю с Иван Пенчев чуйте в прикачения файл: