Шофьорът на такси от Ню Йорк, който возил херцога и херцогинята на Съсекс за около 10 минути във вторник вечерта, докато се опитваха да избягат от папараците, каза, че двойката очевидно е била нервна по време на краткото пътуване, пише Би Би Си.

Сукчарн Сингх, който се нарича Сони, каза пред медията, че ги е взел в местен полицейски участък в центъра на Манхатън.

Хари и Меган едва не катастрофираха при гонка с папараци

Говорителят на Хари и Меган каза в изявление, че двойката е издържала на „безмилостно преследване“, продължило повече от два часа.

Но Сингх, който станал свидетел на част от драмата, не характеризира шофирането си като "опасно преследване от папараци".

"Бях на 67-ма улица и тогава охранителят ме извика. Следващото нещо, което знаех, е че принц Хари и съпругата му скочиха таксито ми", каза той.

“Имам нужда от теб през цялото време”. Радио любител хваща интимни разговори на Чарлз и Камила

„Бяхме блокирани от камион за боклук и изведнъж дойдоха папараци и започнаха да ни снимат.“ Хари и Меган тъкмо щяха да кажат накъде да карам, когато охранителят се обади да се върнат в полицейския участък.

„Изглеждаха нервни, мисля, че ги преследваха цял ден или нещо подобно“, каза Сингх. „Бяха доста нервни“.

В изявление говорителят на Хари и Меган каза, че са преживели „почти катастрофално преследване с кола“ във вторник. Полицията в Ню Йорк потвърди инцидента и уточни, че много фотографи "са направили транспортирането им предизвикателство".

Официално: Децата на Хари и Меган вече са принц и принцеса

Двойката беше в Ню Йорк на церемонията по награждаване на Ms Foundation Women of Vision - заедно с майката на Меган, Дория Рагланд.

Говорителят каза, че когато са били преследвани след като са напуснали, те са се опитали да се скрият от папараците, като са отишли в полицейски участък в Манхатън - от където ги е взел Сингх.

Поне за няколкото минути, в които са били в колата на Сингх, той не мислел, че са в опасност.

„Саут Парк“ разстрои Меган Маркъл, осмивайки нея и принц Хари

„Не мисля, че това е вярно, мисля, че всичко това е преувеличено. Не четете прекалено много“, каза Сингх за изявлението. По-късно той добави, че "това може да се е случило преди", да се качат в таксито му.

„Ню Йорк е най-безопасното място“, продължи той. „Има полицейски участъци, ченгета на всеки ъгъл, няма причина да се страхувате в Ню Йорк.“

Принц Хари готви нови разкрития за кралското семейство

Папараците не са били агресивни по време на шофирането му, каза той. „Те бяха зад нас. Това беше почти всичко, не беше нищо повече. Те спазваха дистанция.“

Сингх описа Хари и Меган като „добри хора“. „В края на пътуването те казали „О, приятно ми е да се запознаем“ и го попитали за името му, спомня си Сингх. 

„Беше страхотно. Десет минути с кола, 50 долара“, каза той. "Какво можете да поискате? Не можете да победите това!"

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм