Принц Хари, Меган и майка ѝ са участвали в "почти катастрофално преследване с кола", в което са участвали папараци, заяви говорител на принца, цитиран от Би Би Си.

Инцидентът е станал, след като херцогът и херцогинята на Съсекс са присъствали на церемония по връчване на награди в Ню Йорк във вторник.

“Имам нужда от теб през цялото време”. Радио любител хваща интимни разговори на Чарлз и Камила

В изявление за Ройтерс говорителят на принца заяви, че "безмилостното преследване" е продължило повече от два часа.

Те добавиха, че то е довело до близки до сблъсък манвери на пътя, в които са участвали пешеходци и полицейски служители.

"Макар че да си публична личност е свързано с определен интерес от страна на обществеността, това никога не бива да става за сметка на нечия безопасност", каза говорителят.

"Разпространението на тези снимки, като се имат предвид начините, по които са получени, насърчава една изключително натрапчива практика, която е опасна за всички участници."

Полицейското управление на Ню Йорк (NYPD) не потвърди веднага, че знае за инцидента.

Твърди се, че инцидентът е станал след първата публична поява на двойката заедно след коронацията на краля по-рано този месец.

Придружавани от майката на Меган, Дория Рагланд, те присъстваха на гала събитието по случай 50-годишнината на фондация "Жени на визията".

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм