Децата на Хари и Меган бяха наречени принц и принцеса на уебсайта на кралското семейство, тъй като двойката обяви, че това е тяхно „рождено право“, предаде "Sky News".

Хари и Меган ще дадат показания по дело, заведено от полусестрата на херцогинята

Това се случи, след като херцогът и херцогинята на Съсекс за първи път публично използваха титлите принц и принцеса за Арчи и Лилибет.

Снимка: Getty Images

Те използваха титлата принцеса за дъщеря си, известна накратко като Лили, когато тя беше кръстена в Лос Анджелис в петък.

Децата на Хари и Меган станаха принц и принцеса, когато кралят се възкачи на трона, но те останаха „лорд“ и „мис“ на уебсайта на Бъкингамския дворец през последните шест месеца.

„Не бъди смешен“ и още от реакциите на кралското семейство за „Короната“

Сега списъкът с наследниците на уебсайта е актуализиран, за да отрази промяната - с Арчи и Лилибет, посочени като принц Арчи от Съсекс и принцеса Лилибет от Съсекс.

"Титлите на децата са право по рождение, откакто дядо им е станал монарх. Този въпрос е уреден за известно време в съответствие с Бъкингамския дворец", заяви говорител на Съсекс.

Правилата за титлата, определени от крал Джордж V през 1917 г., дават на децата и внуците на суверена автоматичното право на титлите принц и принцеса.

Принц Хари готви нови разкрития за кралското семейство

Когато кралицата почина и нейният син крал Чарлз се възкачи на трона, това означаваше, че Арчи и Лилибет имат право да бъдат принц и принцеса. Беше пояснено, че титлите ще се използват в официални условия, но не и за всекидневна разговорна употреба.

„Саут Парк“ разстрои Меган Маркъл, осмивайки нея и принц Хари

Обявяването на кръщението на Лилибет в Калифорния беше първата възможност да използва титлата си след смъртта на кралицата.

Хари и Меган искаха да не лишават децата си от рожденото им право, но настояваха да им дадат шанса сами да решат, когато пораснат, дали да се откажат, или да продължат да използват кралските титли.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм