Принц Хари и Меган Маркъл ще бъдат накарани да дадат показания като част от дело за клевета в САЩ, заведено от полусестрата на херцогинята, след като молбата за отхвърляне на свидетелските показания не беше приета от съдия, предаде Sky News.

Саманта Маркъл съди херцогинята за „клевета и обидна лъжа“ след интервю на двойката с Опра Уинфри през 2021 г.

Принц Хари: Тишината само позволява на мъчителя да мъчи

В декларация, подадена през март миналата година, Саманта твърди, че „очевидно неверни и злонамерени изявления“ са направени от Меган пред „световна публика“.

Преди това херцогинята подаде молба за отхвърляне на показанията. Това искане обаче беше отхвърлено от съдия от Флорида Чарлийн Едуардс Ханиуел във вторник.

„Не бъди смешен“ и още от реакциите на кралското семейство за „Короната“

Ответничката Маркъл не доказва, че необичайни обстоятелства оправдават исканото отхвърляне или че ще възникне предразсъдък или неоправдана тежест, ако съдът не наложи отхвърляне“, се посочва в документите.

В съвместното си интервю с американската водеща на токшоу Уинфри през март 2021 г. Хари и Меган говориха и за двете си семейства и направиха поредица от обвинения относно кралското семейство.

Принц Хари: Медиите изопачиха контекста на историята за убитите от мен талибани

В първоначалната жалба на Саманта Маркъл се посочва, че коментарите, направени от Съсекс по време на интервюто, са достигнали до „приблизително 50 милиона души в 17 страни“.

В заявлението тя твърди, че е била оклеветена от Меган в интервюто, когато херцогинята "фалшиво и злонамерено" каза, че е "единствено дете".

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм