В интервю пред Том Брадли, преведено и излъчено от bTV, принц Хари разкрива подробности около книгата си и говори за смъртта на майка си Даяна. Той описва наболели проблеми около кралското семейство и говори за отношенията с баща си.

Принц Хари: Медиите изопачиха контекста на историята за убитите от мен талибани

„Вече имам чувството, че това статукво, че вътрешно те смятат, че е по-добре ние да останем злодеите. . В същото време аз искрено вярвам и се надявам, помиряването между моето семейство и нас ще се отрази на целия свят. Може да звучи високопарно и наивно – все едно. Наистина мисля така“, казва принц Хари.

"Тишината само позволява на мъчителя да мъчи, нали… Затова не зная как могат да се подобрят нещата чрез мълчание“, отбелязва принц Хари.

В книгата си той пише, че ужасна тълпа от жадни за сензации хора искат да се подиграват, да трупат печалби или да решават лични проблеми като измъчват едно много голяма, много старо и разединено семейство.

„Рекорд за предварителни поръчки“: Мемоарите на принц Хари са на върха на бестселърите във Великобритания

„Напуснах страната за една година, но медиите не спряха. Пак казвам – една от причините да тръгна на тази мисия за промяна на медиите във Великобритания от лична в делото на живота ми, се дължи на текущите правни битки. Особено за подслушването“, обяснява още в интервюто принц Хари.

„Има много причини Кейт и Меган да не се разбират. Описвам това подробно. Тогава се надявах се, че Уилям и Кейт , както аз и моята избраница ще се сближим още повече. Мислех, че ще работим заедно, както аз съм им помагал много. Беше забавно, но понякога беше и малко неловко. Но не мисля, че са очаквали да започна връзка с жена като Меган, която всъщност има много успешна кариера“, разказва още принц Хари.

„Не бъди смешен“ и още от реакциите на кралското семейство за „Короната“

Пресата, както брат му и съпругата му разсъждавали стереотипно. Всички заживели в балона на таблоидите. Принц Хари разказва и за една случката между Меган и Кейт

В пресата било написано, че актрисата е разплакала съпругата на брат му, но това всъщност било обратното. Кейт дори се извинила на Меган, но никой не разбрал истината.

„Проблемът е в наследника и в резервния, а не в брадата ми. В това кой е по-големият брат. Има известно съревнование. Докато пишех книгата се сетих, че Уилям имаше брада. Баба и други хора му казаха да я обръсне. Разликата, ако е имало такава, е, че обясних на баба, че тогава се чувствах като новия Хари с тази брада. Тя беше като щит срещу тревогата ме“, спомня си принц Хари.

Афганистанци: Принц Хари да бъде съден за убийството на 25 талибани, за които призна

Въпреки всичко на сватбата си се бръсне, защото е във военна униформа и смята, че така е редно. „Казах си: Меган няма да ме познае, когато се приближа и тя ме види без брада“, казва още принц Хари.

Принц Хари описва опит за примирие след сватбата, който бил неловък и неуспешен.

„Обществото трябва да се интересува от отношенията между институцията и таблоидите. Ако говорим за моят живот – пресата прави каквото си иска с него. Границата е много размита. Обществото трябва да се интересува от благосъстоянието си, но се вълнува и то под влиянието на медиите, от такива неща и им вярва сляпо. Това ме притеснява“, казва принц Хари.

Принц Хари: Някои членове на британското кралско семейство си легнаха с дявола

Хари допълни, че винаги ще обича баща си, но остава дълбоко обиден от цялата ситуация. Единствената критика към крал Чарлз III е липсата на близост.

„Казахме му: „Подкрепяме те, само не се жени за Камила - просто бъдете заедно“. Той не отговори, но тя го направи веднага. След личните ни срещи с нея тя си постави дългосрочни цели – за брак, а после и за короната. Всичко стана с благословията на татко“, пише в книгата си принц Хари.

Принц Хари готви нови разкрития за кралското семейство

Навсякъде в медиите се появили нейни разкази за срещите ѝ с принц Уилям. Ето защо в мемоарите си по-малкият брат обвинява Камила, че е изнасяла информация в пресата за преследването на собствените ѝ цели.

Той разказва и за историята със смъртта на майка си и как поискал да види секретното досие по случая.

„Папараците са снимали умиращата ми майка. Никой не ѝ беше предложил помощ. Виждах русата ѝ коса, както и отраженията на лицата на папараците в прозорците на колата. В безумието си те дори са се снимали един друг“, споделя принц Хари в интервюто.

Някои от по-ужасяващите снимки били премахнати от папката с доказателствата за смъртта на Даяна. 

„Живееш живота, който тя искаше за теб“: Кой предава послания на Хари от Даяна

„В този момент търсих доказателства, че това наистина се е случило, че е истина“, казва още той. 

Книгата „Резервен“ стана повод за бурята, която връхлетя кралското семейство с невиждан мащаб от драмата, покрай разводът на века, както нарекоха раздялата между Чарлз и Даяна. Вчера самият принц Хари призна, че черновата ѝ е била 800 страници.

„Той ме повали на пода“: Принц Хари обвини брат си Уилям във физическо насилие

Хората могат само да предполагат, какво е отпаднало, след като на едва 410 страници са събрани обвинения за заговори, истории за убийства, любов, вражди, наркотици и скандални подробности от личния живот на обитателите на кралските дворци. Всичко, за което принц Хари разказва в интервюто с Том Брадби.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм