Принцеса Даяна е един най-големите герои в дългоочакваната книга „Spare“ на принц Хари. Това става ясно още от началото на четивото, съдържащо около 400 страници, което той посвещава на съпругата си Меган, децата им Арчи и Лилибет и на своята майка, пишат The Guardian и Би Би Си. Медиите твърдят, че имат копие на книгата, която трябва да излезе официално на 10 януари.

В нея принц Хари разказва, че му се наложило да посети жена, която твърдяла, че „може да предава съобщения и да го свърже с майка му“.

Принц Хари: Искам баща си и брат си обратно

„Ти живееш живота, който тя искаше за теб и който тя не можа“, му казала жената, като добавила, че той ще получи знак от Даяна, свързан с украсяване на коледно дръвче.

Оказва се, че синът му Арчи счупил коледно украшение във формата на баба му, което според жената било показател, че „майка му била там.“

„Той ме повали на пода“: Принц Хари обвини брат си Уилям във физическо насилие

Принц Хари дори наел шофьор, който да го отведе през тунела в Париж, където майка му загина в автомобилна катастрофа през 1997 г., за да направи опит да разбере какво се е случило и какво е чувствала тя там.

Житейската история на принц Хари проследява това как той се бори с брат си, взима наркотици, любовните му връзки и нежеланието му баща му да се жени повторно, преживяванията по време на военната му служба, когато убива 25-има талибани в Афганистан.

„Очакваме да стане много по-лошо“: Засилват охраната на крал Чарлз след нападенията с яйца

Херцогът на Съсекс признава, че разбира за смъртта на баба си кралица Елизабет II от медиите.

В книгата той говори за това, че е получил „ужасяващи пристъпи на паника“, както и за своето безпокойство, което изпитвал, когато трябвало да прави публични изявления.

Първата коледа без Елизабет II: Кои традиции ще спази британското кралско семейство?

Ключ към разбирането на ясното усещане на принц Хари за недовършена работа идва от цитат от американския писател Уилям Фокнър, с който започва една от главите „Миналото никога не е мъртво. То дори не е минало.“

„Това е минало, което доминира в настоящето му“ - чувството, че е загубил майка си и след това не успява да намери подкрепата, която е очаквал. От Бъкингамския дворец отказват коментар, пише Би Би Си.

“Брат ми ми крещя, баща ми каза неверни неща”. Принц Хари с нови разкрития за разцеплението

Междувременно няколко книжарници в Испания вече продават дългоочакваните мемоари на британския принц Хари.

За мемоарите на херцога на Съсекс помага известният американски журналист и писател, лауреатът на награда "Пулицър" Джон Джоузеф Моринджър.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм