"Бих искал да върна баща си, бих искал да върна брат си", казва принц Хари в трейлър на интервю, което ще бъде излъчено малко преди официалната премиера на мемоарите му.

В анонса за разговора с Том Брадби от ITV той казва, че "те не показват абсолютно никакво желание да се помирят", въпреки че не е ясно кого има предвид.

Принц Хари в Netflix: Излъгаха, за да защитят брат ми

В трейлъра за американската телевизия CBS принцът също така казва, че е бил "предаден".

Бъкингамският дворец отказва да коментира, съобщи Би Би Си.

CBS и ITV публикуваха само кратки трейлъри от интервютата. И двата разговора ще бъдат излъчени на 8 януари, два дни преди публикуването на мемоарната му книга "Spare".

Принц Хари: С Меган се запознахме в Instagram

В трейлърите на CBS принц Хари - херцогът на Съсекс - разговаря с журналиста от CBS 60 Минути Андерсън Купър. Телевизията определи интервюто като "експлозивно".

Херцогът твърди, че е бил "предаден" чрез "брифинги, изтичане на информация и подхвърляне на истории срещу мен и съпругата ми". Принцът казва: "Семейният девиз е "никога не се оплаквай, никога не обяснявай", но това е само девиз, допълва той.

"Те ще напишат или ще проведат разговор с кореспондент и този кореспондент буквално ще бъде захранен с информация, ще му бъде написана историята, а в края й ще каже, че е потърсил Бъкингамския дворец за коментар."

Принц Хари и Меган Маркъл получиха награда за защита на човешките права

"Но цялата история ще бъде написана изцяло от Бъкингамския дворец", допълва той.

"Така че, когато през последните шест години ни се казва: "Не можем да дадем изявление, за да ви защитим", но го правиш за други членове на семейството, настъпва момент, в който мълчанието е предателство."

Във втория трейлър, публикуван от CBS, принц Хари заяви, че не може да види себе си отново в институцията като кралски служител на пълен работен ден.

„Това е мръсна игра“: Принц Хари и Меган Маркъл с нови разкрития за кралското семейство

ITV обясни, че интервюто ще обхване личните отношения на принц Хари и "нечувани досега подробности" около смъртта на майка му Даяна.

Заснет в Калифорния, където семейството на принца живее, разговорът за ITV ще покаже как херцогът говори за "изтичането и подхвърлянето" на истории, преди да добави: "Искам семейство, а не институция".

"Те смятат, че е по-добре да ни държат в ролята на злодеи", добавя той.

„Очакваме да стане много по-лошо“: Засилват охраната на крал Чарлз след нападенията с яйца

Книгата "Spare", в която се очаква да бъдат обявени подробности, ще бъде представена на 10 януари.

Издателството Penguin Random House я нарича "знакова публикация, пълна с прозрения, откровения, самоанализ и трудно постигната мъдрост за вечната сила на любовта над скръбта".

„Любимите ни хора искат да прекараме Коледа добре“: Защо принц Хари се облече като Спайдърмен

Книгата следва излизането на документалния филм на Netflix "Хари и Меган", в който принц Хари разкрива, че е било "ужасяващо" брат му да "крещи и вика" по него по време на среща на върха, на която се обсъжда бъдещето на двойката в кралското семейство. Бъкингамският дворец отказа да коментира твърденията, направени в програмата.

Семейството на принца разказа също така защо са решили да се откажат от кралските задължения и да се преместят в САЩ, критикувайки британската преса и вътрешните работи на кралската институция.

Уилям и Кейт публикуваха семейната коледна картичка

Имаше интервюта при Опра Уинфри. След това беше Netflix. Сега предстои Том Брадби и Андерсън Купър. Новите трейлъри от ITV и CBS 60 Минути загатват двете големи телевизионни интервюта, които предстои да видим, коментират от Би Би Си.

Обсъжданите теми до голяма степен са тези, които сме чували и от Хари, и от Меган досега - институция, която не ги е подкрепяла, разпад на семейството, който се оказва труден за поправяне, и медии, които са манипулирани от Бъкингамския дворец.

Меган и Хари споделят интимни подробности от връзката си в нов трейлър на Netflix

Разликата този път може би е в двамата души, които провеждат интервютата. Том Брадби и Андерсън Купър са уважавани журналисти. Трудно е да си представим, че те не биха искали това да бъде по-предизвикателен разговор с принц Хари в сравнение с всичко, което сме чули досега.

Ще разберем със сигурност следващата неделя.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм