Афганистанците призоваха принц Хари да бъде изправен пред наказателно преследване за смъртта на хората, които призна, че е убил по време на битките си в страната за британската армия, пише "Sky News".

В дългоочакваната си книга "Spare", Хари разкрива, че е убил 25 бойци и казва, че не е мислил за тях като за "хора", а вместо това като за "шахматни фигури", които са били извадени от дъската.

Принц Хари: Някои членове на британското кралско семейство си легнаха с дявола

Херцогът на Съсекс извърши две обиколки в Афганистан по време на службата си в армията, включително една обиколка между 2012 и 2013 г., по време на която той служи като стрелец на втори пилот на атакуващ хеликоптер Apache.

Роднината на жертва на въздушен удар през 2011 г., за който се твърди, че е извършен от британските сили, Молла Абдула, беше сред онези, които казват, че Хари трябва да бъде изправен пред съда.

Принц Хари готви нови разкрития за кралското семейство

Той сподели, че е загубил девет роднини, когато къщата му е била ударена от въздушен удар, докато е бил на пазара в село Яхчал в област Нахр-Е-Сарадж.

И разказа пред агенция AP от гроба на мъртвия си баща, който бил сред убитите:

Молим международната общност да изправи този човек (принц Хари) на съд и трябва да получим компенсация за нашите загуби. Загубихме къщата си, живота си и членовете на семейството си, загубихме прехраната си, а също и нашите близки.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм