Златната арка пред храм-паметника „Св. Александър Невски”, която предизвика вълна от критики в социалните мрежи, е част от цялостна концепция за оживяване и превръщане на площада в пешеходен и от коледно-новогодишната кампания с мото “Светлината в нас”, съобщиха от СО. Първоначалният замисъл за присъствието на златната арка е тя да привлече внимание и по художествен начин да подчертае новостта - пешеходната зона и осветения храм. Проектът е одобрен от дирекция „Култура“ на Столичната община. 

Стойността на цялостната организация по започване на коледната кампания е 50 000 лв. и включва провеждането на концерт, сцена, осветление и декорация, се казва още в съобщението на СО, изпратено до медиите. За поставянето й са взети необходимите разрешителни и са изпълнени съгласувателните процедури, уточниха от общинската администрация. От там допълват, че през януари ще бъде организирана експертна дискусия, по време на която ще се анализира опита и ще се формулират правила за дългосрочното ползване и развитие на площада от граждани и туристи.

Припомняме, че златната арка пред храм-паметника „Св. Александър Невски” предизвика остри реакции в социалните мрежи и поредица от осмиващи колажи.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм